Archief: Moederdag

Taart met marsepein en bloemen

Verjaardagstaart met chipolata en marsepein

29 januari 2017 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de zestigste verjaardag van mijn schoonmoeder maakte ik deze vrolijke stapeltaart. Het was al een tijdje geleden dat ik me had uitgeleefd met marsepein, deegrollers en poedersuiker maar ik kon het gelukkig nog steeds! De vulling van luchtige chipolatacrème was echt verrukkelijk. De taart is afgesmeerd met slagroom en bekleed met marsepein, maar fondant kan natuurlijk ook. Gebruik dan geen slagroom om de taart af te smeren maar botercrème, anders smelt de fondant. Dit recept is voor 16 tot 20 stukjes.

Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart met cantuccini

4 maart 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Eigenlijk moet je deze kwarktaart maken met limoncello in plaats van citroensap. Maarja, ik ben zwanger en ik was toch echt niet van plan een taart te bakken die ik zelf niet mag opeten! Vandaar deze alcoholvrije oplossing. Maar zonder limoncello is ie ook heel erg lekker en fris. Extra lekker door de bodem van cantucinni, die je trouwens ook zelf kunt maken! Dit recept is voor een taart voor 10 tot 12 personen.

Kersenkruimeltaart met havermout

10 februari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik kan altijd onwijs genieten van een ouderwetse appelkruimeltaart. Maar als je een keer wat anders wilt dan appel, zijn kersen een lekker en zoet alternatief. Ook als ze niet in het seizoen zijn, want je kunt deze taart prima maken met diepvrieskersen. Dit recept is voor ongeveer acht personen.

Cheesecake met frambozen en vlierbloesemsiroop

5 augustus 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als het te warm is om de oven aan te zetten, kun je natuurlijk ook gewoon een no-bake cheesecake maken! Met zo’n lekkere koekjesbodem, vers fruit en een lekkere roomkaasvulling. Deze taart is extra lekker door de vlierbloesemsiroop die erdoor zit. Die kun je zelf maken (of laten maken in mijn geval) maar je kunt het ook kopen bij sommige supermarkten of speciaalzaakjes. En als je het niet kunt vinden laat je het gewoon weg, dan smaakt ie nog steeds lekker! Dit recept is voor een taartje voor 8 personen.

Nectarinetaart zonder suiker

12 juni 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je een excuus zoekt om met taart te ontbijten is dit je antwoord. Deze taart bevat geen boter, suiker of witte bloem, maar volkoren speltmeel, kokosolie en ahornsiroop. Hij is lekker zoet en smeuïg door de nectarines en ziet er ook nog eens mooi zomers uit. Het recept komt uit Amber Albarda’s boek ‘Gezond bakken’, alleen heb ik er nog wat amandelschaafsel aan toegevoegd. Deze taart is voor 8 personen.

Citroencharlotte met frambozen

8 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een feestelijke charlotte doet het altijd goed als nagerecht. Deze charlotte op basis van citroenkwarktaart met verse frambozen is lekker fris en ook nog eens heel makkelijk te maken!

Bruidstaartje met bloemen

25 april 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart was bestemd voor een zwangere dame die binnenkort gaat trouwen. Een soort pre-bruidstaart dus. De taart is gevuld met twee lagen chocoladeganache en een laag mokkacrème. De buitenkant bestaat uit een luchtige vanille botercrème, die ik heb aangebracht in een petalmotief (supermakkelijk, echt!). Bovenop een mooi boeketje kunstbloemen met pioenen, ranonkels en rozen. Echte bloemen kunnen ook, maar kijk uit dat ze de taart niet direct raken (kartonnetje ertussen) en dat je de taart gelijk serveert, voordat de bloemen verdorren! Dit taartje is voor ongeveer 6 personen.

Moederdagcupcakes met citroen en jam

7 mei 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cupcakes zijn natuurlijk niet alleen voor moeders! Zelf kon ik er tijdens het bakken ook nauwelijks van afblijven. Je kunt natuurlijk ook verse citroenrasp gebruiken maar ik had nog zo’n potje staan, lekker makkelijk. Ik heb de cupcakes gevuld met kersenjam, maar ik denk dat frambozenjam ook erg lekker is