Appelkruimeltaart

Een punt appelkruimeltaart op een blauw schoteltje

Met dit recept voor appelkruimeltaart van de Hummingbird Bakery kun je zelf naar hartenlust variëren met rozijnen, noten of amandelspijs. Je staat hoe dan ook niet eindeloos appels te schillen want het wordt maar een klein taartje voor 8 personen. Lekker voor een luie zondagmiddag, een feestje of gewoon zomaar!

Benodigdheden

  • Mixer
  • Beslagkom
  • Springvorm van 20 cm, ingevet
  • Appelboor

Ingrediënten

Voor de taart

  • 60 gram zachte roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 80 ml volle melk
  • 3 appels (Granny Smith)

Voor de kruimellaag

  • 70 gram bloem
  • ½ theelepel kaneel
  • 40 gram koude roomboter, in blokjes
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker

Bereiden

De kruimellaag:

Zeef de bloem met de kaneel in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers door elkaar tot een kruimelig mengsel ontstaat. Roer de suiker erdoor en het kruimelmengsel weg terwijl je het beslag maakt.

De taart:

Mix de boter met de suiker luchtig en romig. Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng alles goed. Schraap de ingrediënten ondertussen van de wand van de kom zodat alles goed wordt opgenomen.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het boter-eimengsel, gevolgd door de helft van de melk. Mix steeds goed door op matige snelheid. Herhaal dit met de andere helft van de droge ingrediënten en de melk. Giet het beslag in de springvorm.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij ze in kwarten en elke kwart in 3 of 4 plakken. Leg de appels in cirkels op het beslag. Verdeel de kruimellaag erover. Bak de taart in 35 tot 45 minuten in de oven tot hij goubruin is en een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Serveer eventueel met ijs, custard of slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie