Bananabread met noten

Bananabread is eigenlijk een soort bananencake. De meeste recepten gebruiken suiker en boter of olie, maar dit recept niet. Een prima gezond en verantwoord tussendoortje dus! De cake is lekker smeuïg door de bananen en de dadels. Dit recept is voor een cake van ongeveer 12 plakken. Je kunt de plakken los invriezen en een plakje nemen als je er zin in hebt!

Benodigdheden

  • 1 cakeblik van 23 cm, ingevet
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram hazelnoten, pecannoten en walnoten
  • 50 gram dadels zonder pit
  • snuf kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine behalve de noten. Meng alles in ongeveer een halve minuut tot een glad beslag. Breek/snijd de noten eventueel iets kleiner en roer die er als laatste door. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55 minuten gaar. Even laten afkoelen voor je hem in plakken snijdt. Eet smakkie!

Geef je reactie