Bananenkwarktaart

Bij kwarktaart denk je al snel aan zo’n kant-en-klaar exemplaar van Dr. Oetker. Prima, maar het kan ook anders! Deze kwarktaart van The Hummingbird Bakery bevat tenminste echte koekjes en echte banaan. Vegetariërs kunnen in plaats van gelatine ook agar-agar (toko) gebruiken, ontdekte ik laatst. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm, bodem bekleed met bakpapier
  • Steelpan
  • Keukenmachine
  • Beslagkom en mixer

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gram volkorenbiscuits
  • 150 gesmolten boter

Voor de vulling

  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 gram (ongeveer 2 stuks) gepelde bananen, geprakt
  • Extra banaan om te garneren
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 300 gram monchou
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 250 ml slagroom

Bereiden

De bodem:

Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Giet de boter erbij en meng goed. Druk het mengsel uit in de springvorm en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

De vulling:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de geprakte bananen samen met het sinaasappelsap in een steelpan en verwarm op laag vuur. Laat ze iets afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer erdoorheen tot de gelatine helemaal is opgelost.

Doe de roomkaas samen met de suiker en eidooiers in de keukenmachine en meng met het plastic deegmes op de laagste tot een gladde massa. Klop in een maatbeker de slagroom lobbig. Spatel het roomkaasmengsel erdoor met een metalen lepel.

Schep een beetje roomkaasvulling door de banaan en roer goed. Het banaanmengsel koelt zo af en er kunnen geen gelatineklontjes ontstaan. Schep dan alle bananenpuree door de roomkaasvulling tot alles goed vermengd en glad is. Giet de vulling over de bodem en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de taart voor het aansnijden met plakjes banaan. Eet smakkie!

Geef je reactie