Banoffee pie

Banoffee pie zoals het hoort

Dit is zo’n taart waar zoveel lovende verhalen over rond gaan dat ik hem wel een keer moest uitproberen. En hij maakt zijn reputatie meer dan waar! De combinatie van dulce de leche, banaan, slagroom en chocola is echt heerlijk. En afgezien van de dulce de leche die je drie uur moet koken is het maken ervan een fluitje van een cent. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Benodigdheden

  • Vlaai- of springvorm van 24 cm doorsnee
  • Keukenmachine

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram roomboter

Voor de vulling

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 – 3 bananen
  • 500 ml slagroom
  • Chocoladeschaafsel

Bereiden

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet in met wat boter of bakspray. Druk de vulling met de bolle kant van een lepel op de bodem. Zet de bodem in de koelkast.

Zet een pan met ruim water op. Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk en laat het gedurende 3 uur zachtjes koken in de pan. Let op dat het blikje continu onder water staat, anders kan ie ontploffen! Laat het blikje na de kooktijd eerst goed afkoelen voor je hem openmaakt.

De gecondenseerde melk is veranderd in zoete caramel! Verspreid de caramel voorzichtig over de taartbodem. Snij de banaan in plakjes en verdeel die over de bodem. Klop de slagroom stijf en verdeel die met een spatel over de banaan. Of doe zoals ik deed: ronde toefjes slagroom spuiten en die later met een spatel gladstrijken. Dan krijg je mooie ronde zijkantjes. Bestrooi de slagroom met wat puur chocoladeschaafsel. Eet smakkie!

Geef je reactie