Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins van bovenaf op een houten plank

Net als het recept van de bananenmuffins uit het Hummingbird Bakboek, levert het recept voor de bosbessenmuffins uit hetzelfde boek veel te veel beslag op voor 12 muffins. Ik kon behalve 12 normale muffins nog een plaat vol minimuffins maken. Achja, er zijn vervelender dingen in de wereld. Maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk halveren als je 12 bosbessenmuffins genoeg vindt. Je kunt ze afmaken met een lekker laagje glazuur maar ook zonder zijn ze erg lekker.

Ingrediënten

Voor de muffins:

  • 360 gram bloem
  • 370 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zuiveringszout
  • 3 ¾ dl. karnemelk
  • 1 ei
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 70 gram boter, gesmolten
  • 300 gram bosbessen of blauwe bessen

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 3 gram eiwitpoeder, gezeefd
  • 1 eetlepel water

Bereiden

De muffins:

Doe de bloem met de suiker, het zout, het bakpoeder en het zuiveringszout in een kom en klop alles met een mixer op de laagste stand door elkaar.

Doe de karnemelk met het ei en vanille in een maatbeker en meng door elkaar. Giet het mengsel geleidelijk bij het bloemmengsel en blijf kloppen tot alles goed is vermengd. Giet de gesmolten boter bij het beslag en blijf op de middelste stand kloppen tot alles is opgenomen en het beslag glad is.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Spatel ¾ van de bosbessen met een houten lepel door het beslag totdat ze goed zijn verdeeld. Schep het beslag met een ijslepel in de papieren muffinvormpjes die je in een muffinbakplaat hebt klaargezet. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en ze terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de muffins afkoelen voor je ze serveert of verder versiert.

Het glazuur (optioneel):

Doe de gezeefde poedersuiker en eiwitpoeder samen met een eetlepel water in een kom. Klop met een mixer tot een dik en egaal mengsel ontstaat, met een dikte van tandpasta. Breng het glazuur met een spatel aan op de muffins en versier met de resterende bosbessen. Eet smakkie!

Geef je reactie