Bountybonbons

Ook foodies zoals ik bezondigen zich wel eens aan makkelijke snacks. Zo haal ik met enige regelmaat een bounty uit automaat op het station als ik moet wachten op mijn trein. Heerlijk, die combinatie van kokos en chocola. En sinds ik weet hoe je ze zelf kunt maken zijn zelfgemaakte bounty’s mijn nieuwe guilty pleasure. Je kunt er repen van maken maar ik heb deze keer geëxperimenteerd met balletjes, zijn het eigenlijk een soort bonbons! Dit recept is voor ongeveer 10 repen of 20 bonbons.

Benodigdheden

  • Pan
  • Vuurvaste schaal
  • Bakpapier
  • Beslagkom

Ingrediënten

  • 3 el mascarpone
  • 100 gram geraspte kokos
  • 40 gram poedersuiker
  • 200 gram melkchocolade

Bereiden

Doe de mascarpone samen met de kokos en poedersuiker in een kom en roer goed door elkaar. Maak er met je handen balletjes/reepjes van. Laat een paar uur of een nacht opstijven in de koelkast. Smelt de chocola au bain-Marie. Wentel de kokosballetjes door de chocola en til ze met twee vorken op een stuk bakpapier. Laat hard worden in de koelkast. Eet smakkie!

Geef je reactie