Brownie met kwark en frambozen

Brownie met kwark en frambozen

Een stevige brownie met een laag meegebakken kwark en slagroom met verse frambozen: probeer daar maar eens nee tegen te zeggen! Dit recept uit het Hummingbird bakboek is genoeg 12 vierkante stukken, maar je kunt dit gebak ook prima in een ronde springvorm bakken. Probeer ook eens ander rood fruit zoals aardbeien of kersen!

Benodigdheden

  • Rechthoekige bakvorm van 23 x 33 x 5 cm, of 2 springvormen van 22 cm.

Ingrediënten

Voor de brownie

  • 200 gram pure chocolade, in stukken
  • 200 gram boter
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eieren
  • 110 gram bloem

Voor de kwarklaag

  • 400 gram verse roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 2 eieren

Voor de roomlaag

  • 3 deciliter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram frambozen, plus extra om te garneren

Bereiden

De brownie:

Doe de chocolade in een vuurvaste kom en zet hem op een pan met zachtjes kokend water. Het water mag de kom niet raken. Laat de chocolade smelten tot hij glad is. Klop de boter en suiker in een keukenmachine met het kunststof deegmes tot ze goed zijn vermengd. Voeg terwijl de motor draait een voor een de eieren toe. Schraap steeds de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de kom. Klop geleidelijk de bloem erdoor en klop het beslag op een hogere stand mooi glad. Meng rustig de gesmolten chocolade erdoor. Giet het beslag in de voorbereide braadslee en strijk de bovenkant glad.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

De kwarklaag:
Doe de verse roomkaas met de suiker en het vanille-extract in de kom van een keukenmachine en klop alles met het kunststof deegmes op de laagste stand tot het glad en dik is. Voeg terwijl de motor draait een voor een de eieren toe. Schraap steeds de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand. Het mengsel moet glad en romig zijn. Laat de machine aan het eind sneller draaien om het mengsel luchtiger te maken. Klop niet te lang want dan gaat het schiften.

Schep de massa op het browniebeslag en strijk glad. Bak de koek 30-40 minuten in de oven tot de kwarklaag stevig aan voelt en de randen goudbruin zijn. Hij moet in het midden vrij bleek zijn. Laat de koek volledig afkoelen en zet hem afgedekt 2 uur of tot de volgende dag in de koelkast.

De roomlaag:

Klop de slagroom, suiker en frambozen in de kom van een keukenmachine met een garde tot de massa lobbig en niet te stijf is. Stort de brownie op een schaal leg hem met dek warklaag naar boven. Strijk de roomlaag gelijkmatig over de bovenkant en garneer met extra frambozen. Snijd hem in 12 (of meer) vierkantjes. Eet smakkie!

Geef je reactie