Brownies met mokkaglazuur

Brownies met glazuur en een noot

Een makkelijker recept voor klassieke brownies bestaat bijna niet. Tenzij je de browniemixen uit de supermarkt meetelt waar je alleen maar water bij hoeft te doen. Ik heb dit recept van de Hummingbird Bakery aangevuld met een lekker mokkaglazuur. Je kunt het recept ook nog verrijken door noten in het beslag te doen. Dit recept is voor 12 grote brownies of 20 kleine.

Benodigdheden

  • Bakvorm van 23 x 33 x 5 cm
  • Steelpan
  • Vuurvaste schaal

Ingrediënten

Voor de brownies

  • 200 gram pure chocola
  • 175 gram roomboter
  • 325 gram fijne suiker
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren

Voor het glazuur

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 el sterke koffie
  • evt. 1 tl mokka-essence
  • garnering zoals mokkaboontjes of noten

Bereiden

De brownies:

Verwarm de oven op 170 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Doe de chocola samen met de boter in een vuurvaste schaal en zet die boven op de pan. De schaal mag het water niet raken. Laat het mengsel tot een gladde massa smelten.

Neem de schaal van de pan en doe de suiker erbij. Roer tot alles goed is vermengd. Roer ook de bloem erdoor. Voeg tot slot de eieren toe en meng door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Schenk het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de koek in 30 tot 35 minuten tot de bovenkant licht gebarsten is. Laat afkoelen.

Het mokkaglazuur:

Klop de boter met een mixer of in een keukenmachine romig. Zeef de poedersuiker erboven en mix erdoor. Voeg een eetlepel sterke koffie toe en klop dit erdoor. Proef of het glazuur mokka-achtig genoeg is. Doe er anders een theelepel mokka-essence doorheen.

Strijk het glazuur over de afgekoelde brownies. Garneer elke brownie met en mokkaboontje of hele noot. Eet smakkie!

Geef je reactie