Brownies met walnoten

Iedereen houdt van brownies. Ik vind ze het lekkerste als ze van binnen nog een beetje vochtig zijn. Je kunt er elke soort noten doorheen doen, ik had toevallig walnoten in huis. En wat helemaal makkelijk is: er komt geen mixer aan te pas. Dit recept komt uit Sweet chocolate Sins van Nanette Booij en is voor 12 tot 16 stukken.

Benodigdheden

  • Bakblik 20 x 30 cm
  • Pan
  • Spatel
  • Hakmes

Ingrediƫnten

  • 120 gram boter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren, licht geklopt
  • 90 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 gram pure chocolade, grofgehakt
  • 90 gram walnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Smelt de boter op laag vuur in een pan. Haal de pan van het vuur en roer er het cacaopoeder en de suiker door. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erboven en meng dit door het boter-cacaomengsel.

Meng als laatste de chocoladestukjes en walnoten erdoor. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de brownies in 25 minuten gaar. Laat de brownies in het blik afkoelen op een rooster en snij ze in rechthoeken. Bestrooi eventueel met cacaopoeder of poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie