Bruidstaartje met bloemen

Deze taart was bestemd voor een zwangere dame die binnenkort gaat trouwen. Een soort pre-bruidstaart dus. De taart is gevuld met twee lagen chocoladeganache en een laag mokkacrème. De buitenkant bestaat uit een luchtige vanille botercrème, die ik heb aangebracht in een petalmotief (supermakkelijk, echt!). Bovenop een mooi boeketje kunstbloemen met pioenen, ranonkels en rozen. Echte bloemen kunnen ook, maar kijk uit dat ze de taart niet direct raken (kartonnetje ertussen) en dat je de taart gelijk serveert, voordat de bloemen verdorren! Dit taartje is voor ongeveer 6 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm 16 cm
  • Steelpan
  • Standmixer of handmixer met beslagkom
  • Garde
  • Taartzaag
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Rietjes

Ingrediënten

Voor de taart

  • 160 gram biscuitmix
  • 125 gram ei
  • 15 ml water

Voor de vulling

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram pure chocola
  • 500 gram roomboter
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 tl mokka-essence
  • 1 tl vanille-extract

Bereiden

Maak het beslag voor het biscuit zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Breng de slagroom in een pannetje aan de kook en hak de chocola ondertussen grof, doe in een kom. Schenk de slagroom over de chocola. Laat even staan en roer met een garde tot je een gladde chocoladesaus hebt. Dek de chocoladeganache af en laat twee uur opstijven in de koelkast.

Snijd de taart drie keer horizontaal doormidden. Mix de roomboter zacht en voeg de poedersuiker toe. Blijf mixen tot de botercrème mooi licht en luchtig is. Schep driekwart van de botercrème in een andere kom en meng met het vanille-extract. Meng de rest van de botercrème met de mokka-essence.

Klop de opgestijfde chocoladeganache op met de mixer. Bestrijk de onderste taartlaag met chocoladeganache. Dek af met de tweede taartlaag. Bedek die met de mokkacrème. Leg de derde taartlaag erop en bedek weer met een laag chocoladeganache. Leg de bovenste taartlaag erop. Smeer de taart af met een dunne laag vanille botercrème.

Schep de rest van de vanillebotercrème in een spuitzak en knip een punt van ongeveer 1 cm af. Spuit horizontaal vijf dotjes botercrème boven elkaar. Veeg elk dotje horizontaal uit met een spatel. Herhaal dit over de hele zijkant en bovenkant van de taart. Dat doe je zo. Knip de kunstbloemen kort af en schik ze in stukjes afgeknipte rietjes. Steek de bloemen in de bovenkant van de taart. Eet smakkie!

Geef je reactie