Cakerol met aardbeien, frambozen en bosbessen

Cakerol met aardbeien, frambozen en bosbessen

Een cakerol of rolkoek ziet er feestelijk uit, maar is nog niet zo makkelijk om te maken. Oké, een bakplaat bedekken met beslag is niet zo moeilijk en slagroom kloppen ook niet, maar de cake oprollen zonder dat ie breekt wel! Ik heb de beste methode nog niet ontdekt. Volgens dit recept uit de ‘Lekker leven’ van de Super de Boer moet je de cake eerst laten afkoelen voor je hem oprolt. Dat werkte bij mij niet helemaal, maar lekker werd ie wel!

Behalve aardbeien gebruikte ik blauwe bessen als garnering, maar je kunt natuurlijk gebruiken waar je van houdt of wat er in het seizoen is.

Benodigdheden

bakplaat, ong. 40 x 35 centimeter
bakpapier

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 130 gram fijne kristalsuiker en 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 mespunt zout
  • 1 zakje hazelnoten (55 gram)
  • 125 gram gezeefde bloem
  • 5 flinke eetlepels extra jam framboos
  • 200 gram aardbeien
  • 125 gram frambozen
  • 100 gram bosbessen
  • 250 gram slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een ovenplaat met bakpapier zodat een klein opstaand randje ontstaat.
Mix de eieren, suiker, citroenrasp en het zout 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig mengsel.

Hak de hazelnoten fijn en spatel die met de gezeefde bloem door het eimengsel. Zorg dat dit snel gebeurt, zo hou je het deeg zo luchtig mogelijk. Giet het deeg op de plaat en strijk gelijkmatig uit. Bak in 10 minuten af. Laat helemaal afkoelen en  haal voorzichtig los van het bakpapier. Keer het papier om en leg de cake hier met de binnenzijde naar boven op.

Maak de aardbeien schoon. Snijd de helft in dunne plakjes. Smeer de cake gelijkmatig in met jam en verdeel de aardbeienpakjes en de helft van de frambozen erover. Rol de cake met behulp van het bakpapier voorzichtig op.
Klop de slagroom met 3 eetlepels suiker stijf. Bestrijk de rol ermee. Versier de rol met de rest van de aardbeien, frambozen en bosbessen. Eet smakkie!

Geef je reactie