Chaicupcakes

Chai cupcakes met kaneel, anijs en sinaasappel

Het is algemeen bekend dat ik elke gelegenheid aangrijp om iets te bakken. Deze keer was dat Nationale Cupcakedag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van had gehoord, maar dat maakt deze zoetekauw natuurlijk niet uit. Nou drink ik al maanden niets anders meer dan chaithee, dus ik was benieuwd of ik daar ook cupcakes mee kon maken. Hiervoor gebruikte ik een recept van de Hummingbird Bakery voor earl-greycupcakes. Het resultaat bestond uit 15 zoete, kruidige cupcakes met een lekkere roomkaastoef.

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 3 zakjes chaithee (Pickwick)
  • 3 eetlepels gekookt water
  • 80 gram zachte roomboter
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 240 gram bloem
  • 1 ell bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 2 dl. volle melk
  • 2 grote eieren

Voor de topping

  • 200 gram zachte roomboter
  • 50 gram zachte roomkaas
  • 350 gram poedersuiker
  • 2 el melk

Bereiden

De cupcakes:

Leg de theezakjes in een kommetje en giet het gekookte water erop. Laat de thee een halfuur trekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de papieren muffinvormpjes klaar in de muffinbakplaat. Klop in een beslagkom met een mixer de boter met de suiker, bloem, bakpoeder en zout op lage sneleid tot een kruimelig mengsel.

Doe de melk en eieren in een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de thee toe en knijp de zakjes goed uit boven de melk. Bewaar ze voor de topping.

Giet driekwart van het melkmengsel bij het droge beslag en klop alles op lage snelheid door elkaar. Klop het dan op matige snelheid zacht en dik. Voeg de rest van het melkmengsel toe en klop het beslag glad.

Vul de papieren muffinvormpjes voor tweederde met het beslag. Bak de cupcakes 18 tot 20 minuten in de oven, tot ze goed gerezen zijn en veerkrachtig aanvoelen. Haal ze uit de oven, laat even in de bakvorm zitten en laat daarna afkoelen op een rooster.

De topping:

Laat de theezakjes 30 minuten trekken in de melk. Mix de boter samen met de roomkaas en poedersuiker in een keukenmachine op lage snelheid tot een korrelig mengsel. Voeg de melk toe en mix op hoge snelheid tot een zacht en romig glazuur. Spatel of spuit het glazuur op de cupcakes en versier met stukjes kaneel, anijs en sinaasappel.

Geef je reactie