Chocolade rolkoek zonder suiker

Chocolade rolcake zonder suiker

Gebak zonder suiker, kan dat? Ja dus! In plaats van suiker bevat deze rolkoek agavesiroop, een natuurlijke zoetstof die je bloedsuikerspiegel minder beïnvloedt dan gewone suiker. Denk niet dat je dan wel twee stukken mag, want de slagroom die erin zit is natuurlijk niet zo gezond (maar wel lekker). Deze rolkoek is voor ongeveer 9 personen.

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Mixer
  • Bakplaat met bakpapier
  • Spatel
  • Theedoek

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 5 el agavesiroop
  • 80 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 400 ml slagroom
  • 3 el suikervrije aardbeienjam
  • 400 gram aardbeien
  • 150 gram bosbessen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren met de agavesiroop in een beslagkom en mix ze dikromig en lichtgeel. Zeef de bloem en cacao erboven en spatel deze erdoor. Schenk het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit tot een rechthoekige plak. Bak de koek in ongeveer 15 minuten gaar.

Leg een schone theedoek op het aanrecht. Keer de koek om boven de doek en trek het bakpapier eraf. Rol de koek voorzichtig op met de theedoek erin. Laat de cakerol in de doek afkoelen.

Klop voor de vulling 250 ml. slagroom stijf met de aardbeienjam en eventueel een beetje agavesiroop naar smaak. Rol de koek voorzichtig uit en strijk de slagroom uit over de koek. Was het fruit en snij in stukjes. Verdeel de helft van het fruit over de vulling en rol de koek weer op. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel  die nonchalant over de bovenkant van de cakerol. Bedek met de rest van het fruit. Lekker met een bolletje (suikervrij) ijs. Eet smakkie!

Geef je reactie