Chocoladetaart met pistachenootjes

Chocoladetaart met pistachenootjes

Als mijn vriend op zijn werk gaat trakteren, help ik hem graag een handje. Deze taart met vanille, chocola en pistachenootjes viel erg in de smaak. Als je niet van sukade of marsepein houdt, kun je die ingrediƫnten ook weglaten of vervangen door iets anders.

Het oorspronkelijke recept (van Christa Schmedes) is bedoeld voor een springvorm van 26 centimeter, maar 24 centimeter kan natuurlijk ook, wordt ie gewoon wat hoger.

Benodigdheden

Springvorm van 24/26 centimeter

Ingrediƫnten

Voor de taart:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram sukade
  • 2 vanillestokjes
  • 5 eieren
  • 1 snufje zout
  • 150 gram marsepein
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 50 gram gehakte amandelen

Voor het glazuur:

  • 200 gram pure chocolade
  • 50 gram slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gehakte pistachenootjes
  • vet voor de vorm

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 160 graden. Vet de bakvorm in en zet hem op een koele plaats.

Snij de chocolade in kleine stukjes en hak de sukade fijn. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met het zout.

Snij de marsepein in kleine stukjes. Roer die met boter en suiker tot een glad geheel. Doe het vanillemerg en de eidooiers erbij en meng alles tot een romig geheel.

Meng de bloem, chocola, sukade en gehakte amandelen door elkaar. Roer dit door het eiwitmengsel. Laat de geklopte eiwitten erop glijden en spatel ze erdoor. Doe het deeg in de vorm en bak de taart 45 minuten op 160 graden. Haal de taart als die is afgekoeld uit de vorm.

Hak de chocola voor het glazuur grof. Breng de slagroom, 50 milliliter water, de poedersuiker en de honing al roerend aan de kook. Los de chocola hierin op. Laat het chocoladeglazuur wat afkoelen. Giet het dan over de taart en strooi de gehakte pistaches erover. Zet de taart op een koele plaats (niet in de koelkast), tot het glazuur hard is geworden. Eet smakkie!

Geef je reactie