Citroen-bosbessencupcakes

citroenbosbessencupcakes met daarachter de citroenbosbessentaart

Deze gevulde cupcakes zijn niet alleen lekker, maar passen ook geweldig bij mijn citroen-bosbessentaart. Eigenlijk is elk van deze cupcakes gewoon zo’n taart in het klein. Mijn collega’s waren in elk geval erg blij met deze traktatie. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2-3 eetlepels melk

Voor de vulling:

  • 150 gram mascarpone
  • 3 eetlepels bosbessenjam

Voor de topping:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram botercrèmemix
  • 200 ml. water
  • Paar druppels citroenessence
  • 100 gram bosbessen

Bereiden

De cupcakes:
Laat de boter zacht worden in de magnetron. Mix hem luchtig met de suiker. Voeg het vanille-extract toe en klop dit er doorheen. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot een glad geheel. Voeg geleidelijk het bakmeel toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Zet de papieren muffinvorpjes klaar in de de muffinbakvorm.

Als het beslag glad is, kun je de melk erdoor roeren. Voeg als laatste de citroenrasp toe. Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes en bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin. Laat ze in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster stort om helemaal af te koelen.

De vulling:
Hol de afgekoelde cupcakes uit met een cupcakeboor of een scherp mesje. Mix de mascarpone luchtig en roer de jam erdoor. Doe de bosbessenroom in een spuitzak met open tip en vul de cupcakes ermee.

De topping:
Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Als de botercrème glad en luchtig is, kun je de smaakessence eraan toevoegen.

Spuit de botercrème in toefjes op de cupcakes en garneer ze met de bosbessen. Eet smakkie!

Geef je reactie