Clipphanger-taart

Clipphangertaart met blauwe marsepein

Om het eerste succesvolle seizoen van de Clipphanger af te sluiten, maakte ik voor mijn collega’s deze taart met het logo van dit leuke NTR-programma. Daaronder zit een luchtige chocoladetaart met slagroom-kersenvulling. Dat er nog maar vele seizoenen (en taarten) mogen volgen! Benieuwd wat een Clipphanger is? Bekijk het Youtube-kanaal!

Benodigdheden

  • Vierkante bakvorm van 20 bij 30 cm.
  • Papieren spuitzakje

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 470 gram chocoladebiscuitmix (Funcakes)
  • 280 gram ei
  • 105 ml. water

Voor de vulling:

  • 500 ml. slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 25 gram suiker
  • Pot kersen of bosvruchten op siroop, uitgelekt

Voor de decoratie:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 200 gram blauwe marsepein
  • 20 gram rode marsepein
  • Zwarte stift met eetbare inkt
  • Eiwitglazuur
  • 150 gram nougatine

Bereiden

Vet de bakvorm in en bereid de chocoladebiscuit zoals omschreven op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden en schenk het beslag in de bakvorm. Bak in ongeveer 45 minuten gaar en laat afkoelen.

Snij de afgekoelde taart 1 keer horizontaal doormidden. Klop de slagroom stijf met de klopfix en de suiker. Besmeer de onderste helft van de taart met de slagroom. Druk de uitgelekte kersen in de slagroom. Leg de bovenste taarthelft erop.
Klop de boter romig met de poedersuiker. Smeer de buitenkant van de taart af met de botercrème. Bedek de buitenkant met nougatine.

Bestuif je werkvlak met een laagje poedersuiker en rol de marsepein hierop uit. Druk met je bakvorm een rechthoek uit de marsepein die precies op de bovenkant van de taart past. Beschrijf de taart met de stift. Bereid het eiwitglazuur en lepel het in een spuitzakje waar je een klein puntje vanaf knipt. Kleur hiermee de letters in.

Snij uit het rode marsepein de handjes en het tv’tje uit het logo. Plak die met een likje botercrème of eiwitglazuur vast op de ondergrond. Versier de rand eventueel met mooie toefjes botercrème en eetbare suikerparels. Eet smakkie!

Geef je reactie