Dadelcake met pecannoten

dadelcake

Dit is echt een cake om te maken als je geen zin hebt in gedoe, maar wel in een lekker zoete cake. Het recept is gebaseerd op de dadelcake van Rutger, maar ik heb gekozen voor een iets andere samenstelling van kruiden. Als je geen vierkante bakvorm hebt, kun je hem ook maken in een kleine springvorm, of een boterkoekvorm. Je haalt er ongeveer 16 stukjes uit.

Benodigdheden

  • Vierkante bakvorm van 20 cm
  • Mixer en beslagkom

Ingrediƫnten

  • 110 gram boter, op kamertemperatuur
  • 110 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren
  • 125 gram bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 el gembersiroop
  • 120 ml melk
  • 130 gram dadels, zonder pit, gehakt
  • 50 gram pecannoten, gehakt, plus extra voor garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de boter, suiker, vanille en zout in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en klop ze er kort door. Spatel de bloem, het bakpoeder en de specerijen door het beslag en voeg daarna de melk toe. Meng als laatste de dadels en pecannoten door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en bak in 30 tot 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen voor je hem in stukjes snijdt. Garneer elk stukje met een pecannoot. Drizzle er eventueel honing overheen. Eet smakkie!

Geef je reactie