Frambozentaartje met witte chocolade

Lekker frambozentaartje

Dit frambozengebakje is gebaseerd op een recept voor een  hele taart van 10 stukken. Maar omdat ik dit iets te veel van het goede vond maakte ik er eenpersoonstaartjes van. Het recept voor de taartbodems komt uit het boekje ‘Gebak’ van de Xenos. Het makkelijkst is om meteen een voorraadje bodems te maken en de rest in te vriezen als je ze niet meteen nodig hebt. Onderstaand recept is voor 6 taartjes.

Ingrediënten

Voor de taartbodems:

  • 100 gram roomboter
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 350 gram mascarpone
  • 100 ml. Slagroom
  • 150 gram witte chocola
  • 200 gram frambozen
  • 50 gram pistachenoten om te garneren

Bereiden

De taartbodems:
Meng de ingrediënten voor de taartbodems met een mixer met deeghaken door elkaar. Maak er met je handen een stevige bal van en leg die een half uur in de koelkast om te rusten. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet de bakvormpjes in. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol elk stuk tussen 2 stukken plasticfolie plat (ongeveer 2 tot 3 millimeter dik). Bekleed de taartvormpjes met het deeg en leg op elk vormpje een stuk bakpapier. Vul de bakvormpjes met blindbakvulling (zoals gedroogde erwten) en bak ze 20 minuten. Verwijder de blindbakvulling en bak de vormpjes nog eens ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen.

De vulling:
Smelt de chocolade met de slagroom in een steelpan met een dikke bodem. Roer goed door en laat iets afkoelen tot de massa weer dikker wordt. Voeg de mascarpone toe en roer glad. Kneus de frambozen en verdeel ze over de bodems. Schenk het chocolademengsel erover. Zet 2,5 uur in de koelkast om af te koelen. Garneer met frambozen en stukjes gehakte pistachenoten. Eet smakkie!

Geef je reactie