Kersenijs met chocola

Schaaltje met kersenijs en kersen

Toen ik bij een ijssalon in Amerongen roomijs met kersen en chocola proefde, wist ik meteen dat ik dit zelf ook een keer wilde maken. Zo gezegd zo gedaan, en de volgende dag had ik een literbak zelfgemaakt kersenijs in de diepvries staan. Ik heb kersen uit pot gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse gebruiken (wel even ontpitten natuurlijk).

Benodigdheden

  • IJsmachine
  • Handmixer
  • Beslagkom
  • Steelpannetje
  • Hakmes

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 175 gram suiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 75 gram gehakte pure chocola
  • 75 gram kersen uit pot
  • 2 eetlepels kersenjam

Bereiden

Zet de ijsmachine 24 uur van tevoren in de diepvries.

Klop de eieren in ongeveer 2 minuten luchtig. Voeg de suiker toe en mix dit een minuut mee. Voeg de melk en de slagroom toe en klop dit tot een gladde massa. Giet dit in de ijsmachinen en laat hem ongeveer 30 minuten draaien.

Laat de kersen uitlekken en hak ze fijn. Vang het sap op en kook dit in een steelpannetje in tot ongeveer de helft. Voeg de kersen, het sap en de gehakte chocola toe aan het ijs in de machine. Schep er als laatste de kersenjam door en laat nog een paar minuten draaien.

Schep het ijs in een diepvriesbak en laat het nog even opvriezen in de koelkast. Serveer eventueel met kersen, slagroom en chocoladesaus. Eet smakkie!

Geef je reactie