Mokkacupcakes

3 mokkacupcakes op een rijtje met een mooie toef erop

Ik lust dan wel geen koffie, maar voor een lekkere punt mokkataart mag je me ’s nachts best wakker maken. Ik werd dus heel blij van deze mooie mokkacupcakes van met een heerlijke toef mokkacrème erbovenop. Je zou er eventueel zelf nog wat gehakte nootjes of mokkaboontjes aan toe kunnen voegen maar ik vond ze zo al feestelijk genoeg. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 eeetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 25 gram gehakte amandelen

Voor de mokkacrème:

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 175 gram poedersuiker
  • 2 theelepels oploskoffie

Bereiden

Klop met een mixer de boter samen met de suiker zacht. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix steeds tot het ei volledig is opgenomen. Voeg het bakmeel in 2 porties toe en mix tot een glad beslag. Voeg dan de melk, vanille-extract en cacao toe. Roer er als laatste de gehakte amandelen doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Schep het beslag in de vormpjes en bak de cupcakes in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Klop in de keukenmachine 250 gram boter met de poedersuiker tot een romige crème. Los de koffie op in 2 eetlepels heet water. Voeg de koffie al kloppende druppelsgewijs aan de crème toe. Schep de mokkacrème in de spuitzak en spuit op de cupcakes. Garneer eventueel met mokkaboontjes, cacao of gehakte nootjes. Eet smakkie!

Geef je reactie