Paastulband met mango en limoen

Paastulband met mango en limoen

Tulband, dat is echt zo’n klassieker in de zoete keuken. En toch had ik er nog nooit een gemaakt. Ik herinner me de tulbanden van mijn moeder, met van die zoete stukjes groene en rode kers erdoor, heerlijk vond ik dat! Dit is een luchtige en lente-achtige versie met mango, kokos en limoen, lekker voor Pasen! Genoeg voor ongeveer 10 tot 12 personen.

Benodigdheden

  • Tulbandvorm, ingevet
  • Mixer en beslagkom
  • Rubber spatel

Ingrediënten

Voor de tulband

  • 300 gram bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 180 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 3 el agavesiroop
  • 1,5 tl geraspte limoenschil
  • 4 eieren
  • 200 ml magere yoghurt
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 mango, geschild en in stukjes

Voor het glazuur

  • 150 gram poedersuiker, gezeefd
  • Sap van 1 halve limoen
  • 1 el roomkaas
  • Decoratiestrooisel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop in een andere kom de boter met de suiker en limoen zacht en romig.

Voeg een voor een de eieren toe en mix ze er goed door. Vouw met een spatel de bloem erdoorheen, afgewisseld met de yoghurt. Schep als laatste de mango en de kokos door het beslag. Giet het beslag in de tulbandvorm en strijk glad.

Bak de tulband in 50 tot 60 minuten gaar in de oven. Een satéprikker die je erin steekt moet er schoon uit komen. Laat in de vorm afkoelen voor je de tulband op een rooster stort.

Mix de poedersuiker samen met het limoensap en roomkaas tot een zachte en vloeibare substantie. Giet de glazuur over de tulband en laat het mooi over de zijkanten lopen. Bestrooi de tulband met decoratieglitters. Eet smakkie!

Geef je reactie