Archief van recepten

Citroencharlotte met frambozen

8 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een feestelijke charlotte doet het altijd goed als nagerecht. Deze charlotte op basis van citroenkwarktaart met verse frambozen is lekker fris en ook nog eens heel makkelijk te maken!

Strandtaart en -cupcakes

3 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Nooit geweten dat je met het thema strand zoveel kanten op kan! Ik was gevraagd om een taart te maken voor een beachparty, en dat leverde niet alleen taart maar ook 12 vrolijke cupcakes op. De taart is een chocoladebiscuit met een vulling van witte en pure chocola. De cupcakes zijn vanille, met een simpele vanille botercrème. Voor de ananasjes op de cupcakes gebruikte ik de ijsblokvormpjes van de Hema, creatief he? Genoeg voor 20 personen.

Bruidstaartje met bloemen

25 april 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart was bestemd voor een zwangere dame die binnenkort gaat trouwen. Een soort pre-bruidstaart dus. De taart is gevuld met twee lagen chocoladeganache en een laag mokkacrème. De buitenkant bestaat uit een luchtige vanille botercrème, die ik heb aangebracht in een petalmotief (supermakkelijk, echt!). Bovenop een mooi boeketje kunstbloemen met pioenen, ranonkels en rozen. Echte bloemen kunnen ook, maar kijk uit dat ze de taart niet direct raken (kartonnetje ertussen) en dat je de taart gelijk serveert, voordat de bloemen verdorren! Dit taartje is voor ongeveer 6 personen.

Wortelcupcakes met konijntjes

29 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik wilde iets leuks maken voor Pasen en kwam op Pinterest een plaatje tegen van geboetseerde konijntjes van fondant. Een superleuk idee, maar daar horen dan ook wel konijnige cupcakes bij: wortelcupcakes natuurlijk! En zonder de konijntjes en groene kleurstof zijn het gewoon heerlijke wortelcupcakes. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Banoffee cupcakes

27 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Banoffee in de vorm van een cupcake, waarom ook niet? Natuurlijk ben ik niet de eerste met dit lumineuze idee, maar je kunt op het verschillende manieren uitvoeren. Ik koos voor smeuïge vanillecakejes, gevuld met een dot dulche de leche, een topping van bananenbotercrème, afgemaakt met gesmolten chocola en nootjes. Deze cupcakes vindt echt iedereen lekker! Dit recept is voor 12 stuks.

Mangopudding met kokos

20 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik maakte eigenlijk nooit zelf pudding; altijd zo’n gedoe om de pudding er heelhuids uit te krijgen. Vooruit, en omdat mijn vriend de griesmeelpudding van Mona gewoon veel te lekker vindt. Maar laatst kwam ik hele handige puddingvormpjes tegen met dekseltjes erbovenop, zodat de vormpjes makkelijk loslaten. Ik maakte er deze mangopuddinkjes mee, lekker na een Aziatische maaltijd. Ik garneerde ze met gecondenseerde melk (zo uit het blikje) en een beetje kokos, maar je kunt er ook wat limoenrasp over strooien. Dit recept is voor 4 personen.

Verjaardagstaart meisje

8 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de eerste verjaardag van mijn nichtje Isabella mocht ik de taart maken, met het geboortekaartje als inspiratiebron. Dat werd dus deze mintgroene stapeltaart met roze accenten en pastelkleurige rompertjes, net als op het kaartje. De taart is gevuld met banketbakkersroom, chocola en aardbeienbavarois. Met dit recept maak je een taart van 24 en een van 18 cm, genoeg voor 20 tot 25 personen.

Tarte tatin

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Karamelsoesjes

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik voel me echt een banketbakker als ik soesjes sta te maken. Lekker in de weer met spuitzakken en soezendeeg, heerlijk. Deze soesjes hebben een bijzondere vulling: karamelroom, waar je wel even een dagje van tevoren mee moet beginnen. De karamel met praliné erbovenop maken deze soesjes helemaal af, maar als je daar geen tijd voor hebt kun je het ook weglaten. Dit recept van Rutger is voor ongeveer 30 soesjes.

Chocolade-pindakaastaart

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Nou ben ik persoonlijk geen fan van pindakaas, maar man, wat is deze taart lekker. Drie lagen chocoladetaart met daartussen pindakaascrème, en eroverheen een royale laag chocoladeganache. Een overdaad aan chocola, suiker en pindakaas dus. Als je geen drie springvormen van 20 cm hebt, bak je de taartlagen gewoon na elkaar in de oven. Gebruik een keukenweegschaal om de drie porties af te wegen zodat je taartlagen allemaal even dik worden (echt doen hoor!). Dit recept is voor 10 tot 12 stukken.