Pavlova met aardbeien

Pavlova met aardbeien op een glazen schaal

Een pavlova als nagerecht kan altijd rekenen op veel oh’s en ah’s, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om te maken! Ik maakte er een met aardbeien, maar je kunt er elke soort rood fruit voor gebruiken die je maar wil. Voor een extra zoete versie kun je er als laatste wat verse passievrucht overheen gieten. Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

Benodigdheden

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Beslagkom (brandschoon en vetvrij) en mixer
  • Spatel

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 1 1/2 tl citroensap
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl maïzena, gezeefd
  • 250 ml. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram aardbeien of ander rood fruit
  • 1 tot 2 passievruchten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten stijf in een schone en vetvrije kom. Doe er lepel voor lepel de suiker bij en blijf mixen tot het dik en glanzend is. Zeef de maïzena erboven, doe het citroensap erbij en mix nog even door.

Schep het eiwitschuim in een cirkel op de bakplaat en strijk glad met een spatel. Of maak hem juist een beetje bol in het midden. Bak de pavlova in 1 uur gaar. Ze de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.

Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker en verdeel over het schuim. Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukken. Leg de aardbeien op de slagroom. Serveer de pavlova op een mooie schaal. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees over de aardbeien en serveer meteen. Eet smakkie!

Geef je reactie