Rocky roads

Als je regelmatig zelfgebakken taartjes en koekjes meeneemt naar je werk, komt er een moment dat collega’s met verzoekjes gaan komen. Helemaal niet erg hoor! Dit is het resultaat van zo’n verzoekje. Het leuke aan rocky roads is dat je er van alles in kwijt kunt, als de hoofdingrediënten maar chocola en marshmallows zijn. De volgende keer doe ik denk ik meer marshmallows en rozijnen in plaats van koekjes. Dit recept is voor ongeveer 12 stukken.

Benodigdheden

  • Bakblik (20 x 20 cm)
  • Bakpapier
  • Pan
  • Vuurvaste kom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 180 gram pure chocola
  • 50 gram roomboter
  • 3 el honing
  • 50 gram mini-marshmallows
  • 50 gram biscuitjes, in kleine stukjes
  • 25 gram pistachenoten
  • 25 gram pecannoten

Bereiden

Hak de chocola in stukjes. Smelt de chocola samen met de boter au-bain Marie. Roer de honing erdoorheen. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een schaal en schep driekwart van het chocolademengsel erdoorheen. Schep in het met bakpapier beklede bakblik en druk het een beetje aan. Schenk de rest van het chocolademengsel erover voor een mooi bovenlaagje. Laat de rocky roads in de koelkast hard worden voor je ze in stukken snijdt. Bewaar ze in een luchtdichte trommel. Eet smakkie!

Geef je reactie