Stapeltoetje met mango en meringue

Stapeltoetje met mango en meringue

Toetjes zien er vanzelf mooi uit als ze uit laagjes bestaan. Toen ik een paar eetrijpe mango’s had ik meteen zin om zoiets te maken: stapelen maar! Met een paar ingrediënten kun je eigenlijk elk stapeltoetje maken dat je wilt. Ik gebruikte meringue als bodem die ik vervolgens bedekte met slagroom en mango met kokos. Groot genoeg voor 2 personen!

Bereidingstijd

Maken: 15 minuten
Bakken: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 eiwit
  • 75 gram suiker
  • 50 ml. Slagroom
  • halve mango
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop het eiwit stijf in een brandschone en voeg geleidelijk 60 gram suiker toe. Klop tot het stijf en glanzend is. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit er op een met bakpapier bedekte bakplaat een mooie vorm van. Of kwak het gewoon met een lepel op de bakplaat. Zet de meringue ongeveer 20 minuten in de oven, tot het schuim wat gekleurd en hard is.

Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Bedek de meringue ermee.
Schil de mango en snij hem in dobbelsteentjes. Wentel de mangoblokjes door de kokos en bedek de slagroom ermee. Eet smakkie!

Geef je reactie