Stoofpeertjes

Stoofpeertjes in de pan

Een zoetere verrassing bij of na de maaltijd bestaat er niet! Goede stoofpeertjes zijn niet alleen rood en zoet maar vallen ook spontaan uit elkaar in je mond. Alsof er een engeltje over je tong piest.

Met dit recept van mijn schoonmoeder hoef je er zelf nauwelijks suiker aan toe te voegen; de wijn maakt de peertjes zoet genoeg. Je kunt zelf kiezen of je een hele pan vol maakt, of je de peertjes halveert of juist heel laat voor een bijzonder toetje.

Bereidingstijd

Schillen: 20-30 minuten
Stoven: 2 uur

Benodigdheden

Dunschiller
Aardappelschilmesje
Grote braadpan

Ingrediƫnten

  • 1 kilo stoofpeertjes
  • 1 fles zoete rode Spaanse wijn
  • 1 kaneelstokje
  • Paar stukjes citroenschil
  • Beetje suiker
  • Aardappelzetmeel

Bereiden

Schil de stoofpeertjes, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Doe ze in de pan en vul die met de wijn tot de peertjes onder staan. Doe het kaneelstokje erbij en 1 of 2 stukjes citroenschil. Stoof de peertjes in 2 uur gaar en rood met het deksel op de pan. Schep ze onder het koken een paar keer om. Doe dit voorzichtig, zodat de peertjes niet beschadigen.

Maak een papje van een beetje water en aardappelzetmeel en voeg dit toe aan de peertjes om de saus wat dikker te maken. Voeg suiker toe naar smaak. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschillen. Laat de peertjes afkoelen en serveer ze als bijgerecht of als goddelijk toetje met een kaneelijs en slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie