Taart met citroencustard en roomkaas

Citroentaartpunt op een schoteltje en daarachter de hele taart

Een lekker frisse taart die het goed doet op elke verjaardag. Het recept is afkomstig uit het boek ‘Chocolade en andere verleidelijke recepten’. Voor de koekjesbodem kun je elke gewenste soort koekjes gebruiken. Uit deze taart haal je 8 tot 10 punten.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gram biscuits of Brusselse kermis
  • 125 gram boter, gesmolten

Voor de roomkaasvulling:

  • 750 gram roomkaas, zacht geroerd
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 3 eieren

Voor de citroencustard:

  • 45 gram boter
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei, licht geklopt, gezeefd
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiden

De taart:
Maal de koekjes in een keukenmachine, of kruimel ze met de hand. Mix de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengel met een hand gelijkmatig over de bodem en de rand van de springvorm. Druk het stevig aan. Dek de taartbodem af en zet hem ongeveer een half uurtje in de koelkast.

Verwarm ondertussen de over voor op 180 graden. Klop de roomkaas, suiker en citroenschil in een grote kom met een mixer tot een glad mengsel. Klop de eieren er één voor één door. Schep het roomkaasmengsel op de taartbodem. Bak de taart in een uur gaar in de oven. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur.

De citroencustard:
Roer alle ingrediënten door elkaar. Verwarm het geheel au bain-Marie en zorg dat de schaal het water niet raakt. Verwarm het mengsel al roerend ongeveer 20 minuten, tot het aan de bolle kant van een lepel blijft plakken. Laat de custard afkoelen tot kamertemperatuur.

Bestrijk de taart met de citroencustard en zet hem voor minstens 3 uur in de koelkast. Eet smakkie!

Geef je reactie