Tomatentaart

Tomatentaart met feta en mozzarella

Deze hartige tomatentaart uit de Allerhande is al jaren een succes bij ons in huis. Voor de bodem kun je zowel hartige taartdeeg als bladerdeeg gebruiken. Het wordt hoe dan ook een kliederboel als je hem aansnijdt door alle pesto en olie die erin zit. Dit kun je enigszins voorkomen door de bodem eerst voor te bakken maar daar heb ik meestal geen geduld voor. In beide gevallen is het een taart om je vingers bij op te eten!

Benodigdheden

Lage taart vorm, 24 cm.

Ingrediƫnten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg
  • 1 bolletje mozzarella
  • 6 romatomaten (bak Ć  750 gram)
  • 5 eetlepels groene pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram feta

Bereiden

Laat de plakjes deeg ontdooien en vet de schaal in met boter of bakspray. Snij intussen de tomaten en mozzarella in plakjes. Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Verdeel de tomaat en mozzarella er dakpansgewijs over. Pel de knoflook en pers uit boven een schaaltje. Meng met de olijfolie en besprenkel de taart ermee.

Laat de taart in 20 minuten gaar worden in de oven. Verkruimel de feta erover en zet de taart nog 5 minuten terug in de oven tot de feta lichtbruin en iets gesmolten is. Eet smakkie!

Geef je reactie