Valentijnstaart met brownie en meringue

Valentijnstaart met brownie en meringue

Op Valentijn heb ik mijn geliefde verrast met deze taart. Omdat ik geen hartvormige bakvorm heb, heb ik kant-en-klare browniemix gebruikt en de brownie daarna in de vorm van een hart gesneden (de restjes heb ik zelf opgegeten natuurlijk). Je kunt natuurlijk ook zelf het beslag voor de brownies maken en naar eigen smaak chocola of noten toevoegen. Met de meringue erop ziet deze taart er niet alleen feestelijk uit maar heb je ook een fijne combinatie van zware chocola met luchtig schuim. Ook leuk om te maken als het geen Valentijn is!

Ingrediënten

  • Bakmix voor brownies (bijvoorbeeld van ‘homemade’)
  • Eventueel noten voor erdoor
  • 2 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • Amandelschaafsel
  • Bigarreaux of suikerversiering ter garnering

Bereiding

Bereid de brownies volgens de verpakking. Als ze in de oven staan, klop je de eiwitten met de mixer in een schone kom stijf. Voeg langzaam de suiker toe tot het een gladde, glanzende massa is. Snij de brownies in de vorm van een hart en verdeel er met een spatel het schuim over. Strooi er wat geschaafde amandelen over en zet de taart nog eens 10 minuten in de oven. Eet smakkie!

Geef je reactie