Vanillecupcakes met botercrème

Vanillecupcakes met botercrème

Als je zin hebt in no-nonsense vanillecupcakes, is dit recept van Lily’s cupcakes een echte aanrader. Met een topping van botercrème in een kleurtje naar keuze, wat glitters en bloemetjes kun je ze zo feestelijk maken als je zelf wilt. Voor een nonchalant effect kun je de botercrème erop spatelen in plaats van spuiten. Dit recept is voor 10 smeuiige cupcakes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Spuitzak met ronde tip
  • Spatel
  • IJslepel
  • 10 papieren cupcakevormpjes

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 45 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml. olie
  • 1 ei
  • 150 gram patentbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 – 2 eetlepels melk

Voor de decoratie:

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker, gezeefd
  • Enkele druppels voedingsmiddelenkleurstof
  • Glitters, suikerbloemetjes

Bereiden

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter, suiker, olie en het ei samen in een beslagkom en mix tot een egale massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout erboven en mix dit rustig door elkaar. Voeg het vanille-extract en de melk toe en mix alles in ongeveer 5 minuten tot een luchtig beslag.

Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze eerst in de vorm afkoelen voor je ze op een rooster zet om helemaal af te koelen.

De botercrème:

Mix de boter met de poedersuiker tot een romige en gladde botercrème. Voeg er een paar druppels kleurstof aan toe en mix tot alles egaal gekleurd is. Schep de botercrème in een spuitzak met open tip en spuit op elke cupcake een ronde toef. Voor een nonchalant effect kun je er vervolgens met je spatel een mooi  glad bergje van maken. Maak af met glitters, bloemetjes en andere suikerfiguurtjes. Eet smakkie!

Geef je reactie