Blondies met hazelnoten

Whities met hazelnoten en slagroom

Ze zien er zo onschuldig uit, deze blondies met hazelnoten en poedersuiker. Toch zitten er volgens het recept in de ‘Boodschappen’ meer dan 800 calorieën in één stuk. Dat komt misschien door de 300 gram witte chocolade die erin verdwenen is. Desondanks zijn deze blondies heerlijk als nagerecht of gebakje. En als je ze in 8 stukken in plaats van 4 verdeelt, zitten er ‘maar’ 400 calorieën in.

Benodigdheden

  • Rechthoekig bakblik van 20 x 30 cm of springvorm van 20 cm. doorsnee

Ingrediënten

  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 250 ml. slagroom
  • Zakje klopfix
  • Paar eetlepels suiker naar smaak

Bereiden

Laat de chocolade met de boter in een pannetje op laag vuur al roerend smelten. Laat al roerende weer wat afkoelen. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout tot een dik geel mengsel. Voeg beetje bij beetje het chocolademengsel en het bakmeel toe. Mix tot een egaal beslag.

Giet het beslag in het bakblik en strooi de hazelnoten erover. Bak de blondies in ongeveer 20 minuten goudbruin. Vanbinnen zal de cake dan nog wat zacht zijn. Laat afkoelen en snij in blokjes.

Klop de slagroom in een gekoelde kom stijf met de klopfix en de suiker. Serveer de whities met een mooie toef slagroom en bestrooi met poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie