Archief: Cakes

perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten

20 oktober 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Echt een cake voor de herfst, met peren, pecannoten en een vleugje mokka. Volgens het recept moest je de peren met steeltjes en al rechtop in de cake zetten maar bij mij bleven ze niet staan. En bovendien lijkt het me niet zo praktisch met opeten. Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

worteltjescake superlekker

Wortelcake met walnoten en sinaasappel

27 september 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Worteltaart blijft een alltime favourite, in elk geval van mij. Deze cake vind ik het lekkerste tot nu toe, omdat ie heel smeuïg is door de rozijnen. De gehakte walnoten geven hem dan weer een bite. Afmaken met een dot roomkaasglazuur: heerlijk! Dit recept is voor een rechthoekige cake die je naar wens in blokjes kunt snijden, 10 grote of 20 kleine.

Bosbessencake van de Hummingbird bakery

Bosbessencake

1 september 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cake stond al lang op mijn verlanglijstje om een keer te maken en nu had ik eindelijk een goed excuus én de juiste bakvorm. Van dit recept uit het Hummingbird bakboek kon ik ook nog een hele cake bakken, dus voel je vrij om de hoeveelheden te halveren. De zure room maakt de cake lekker smeuïg en de bessen smaken heerlijk in combinatie met de roomkaastopping.

aardbeienrol met slagroom en pijnboompitten

Aardbeienrol met anijsroom

26 augustus 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik ben fan van rolkoeken. Ze zien er feestelijk uit en als je eenmaal weet hoe je zonder scheuren of breken moet oprollen zijn ze een eitje om te maken. Deze rolkoek met aardbeien en anijsroom komt uit het Delicious. bakboek, maar ik heb het recept iets aangepast. Je haalt er ongeveer 10 stukken uit.

Rabarbercake

Rabarbercake met amandelen

10 juni 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een ouderwetse cake, lekker smeuiig en vol van smaak. Door de palmsuiker is ie wat donkerder geworden dan op de foto in het kookboek. Hierdoor proefde je de rabarber ook minder goed, dus ik zou hem de volgende keer met gewone suiker bakken. Dan maar geen suikervrije cake J. Dit recept is voor ongeveer 8 tot 10 plakken

Paastulband met mango en limoen

Paastulband met mango en limoen

25 maart 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Tulband, dat is echt zo’n klassieker in de zoete keuken. En toch had ik er nog nooit een gemaakt. Ik herinner me de tulbanden van mijn moeder, met van die zoete stukjes groene en rode kers erdoor, heerlijk vond ik dat! Dit is een luchtige en lente-achtige versie met mango, kokos en limoen, lekker voor Pasen

Chocolade rolcake zonder suiker

Chocolade rolkoek zonder suiker

18 maart 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Gebak zonder suiker, kan dat? Ja dus! In plaats van suiker bevat deze rolkoek agavesiroop, een natuurlijke zoetstof die je bloedsuikerspiegel minder beïnvloedt dan gewone suiker. Denk niet dat je dan wel twee stukken mag, want de slagroom die erin zit is natuurlijk niet zo gezond (maar wel lekker). Deze rolkoek is voor ongeveer 9 personen.

Cake met banaan, dadel en walnoten bovenop in een cakeblik

Bananen-dadelcake met walnoten

20 november 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Door de banaan en dadel is deze cake van zichzelf al lekker zoet, dus je kunt er ook minder suiker in doen als je dat liever hebt. De walnoten er bovenop geven het geheel een sjieke uitstraling. Perfect voor een koude zondagmiddag.

Cakeplakken in een cirkel

Rotti kukus (gestoomde cake)

20 augustus 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Niet echt fotogeniek, maar wel lekker: rotti kukus, gestoomde cake uit de Indische keuken. Deze cake bak je niet in de oven maar in de stoompan, waardoor hij luchtig en bleek wordt. Dit recept (van mijn schoonmoeder) is genoeg voor 12 stukken. Ideaal om te trakteren op je werk of op school!

Houten broodplank met aangesneden citroencake en een kopje thee

Citroencake

15 augustus 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

In mijn cakevorm van 23 cm. werd deze cake zo hoog als een brood, maar desalniettemin was ie erg lekker. Ik heb daarom de baktijd wat verlengd, maar experimenteer vooral met wat voor jouw oven werkt. Dit recept is genoeg voor zo’n 15 dikke plakken. Lekker bij een kopje Engelse thee!