Archief: Koekjes

Chocolade-karamelrepen

2 november 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ze lijken wel een beetje op Twixen, deze repen met een laagje koek, karamel en chocola. Alleen zou ik er geen twee van deze achter elkaar op kunnen! Het zijn machtige traktaties, die je gewoon langzaam met je ogen dicht op de bank moet oppeuzelen. Even geen televisie of Facebook, gewoon genieten. Met dit recept maak je er 14.

koekjes met witte chocola en pecannoten

Koekjes met pecannoten en witte chocola

3 maart 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Het is dat het eten van rauw deeg niet goed voor je is, anders zou je dit koekjesdeeg al op hebben voor het in de oven is geweest! De smaak is goddelijk en de balans tussen het zoete van de chocola en het zoute van het deeg is perfect. Dit recept komt uit het Hummingbird bakboek maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Je maakt er ongeveer 12 tot 16 koekjes van.

Chocolate chip cookies met hazelnoot

Chocolate chip cookies met hazelnoot

6 januari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Wie kan de verleiding van een lekker chocolate chip cookie weerstaan? Met dit recept bak je 24 tot 30 volmaakte koekjes voor bij een dampende kop koffie of thee. Voor een extra bite heb ik hazelnoten aan dit recept van de Hummingbird Bakery toegevoegd.

Dubbele chocoladekoekjes

Dubbele chocoladekoekjes

4 januari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zin in de ultieme chocoladekick? Dan kun je niet om deze chocoladekoekjes heen! Chocoholics opgelet, want in deze 15 koekjes verdwijnt maar liefst 450 gram pure chocolade. Ze zijn heel makkelijk te maken en leuk om uit te delen. Of gewoon zelf op te eten natuurlijk.

Gevulde speculaas, aangesneden en opgestapeld

Gevulde speculaas

2 december 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een echt Sinterklaasrecept waarbij je het deeg ouderwets met je handen moet kneden en daarna moet uitrollen met een deegroller. Al die liefde proef je uiteindelijk terug in het resultaat: een bakblik vol gevulde speculaas. De credits voor dit recept gaan naar ZTRDG, een website met heel veel leuke recepten en kookvideo’s.

Roze koek met een hap eruit op en schaaltje van pip

Roze koeken

22 september 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op de middelbare school stonden we in de pauze altijd in de rij voor de koeken. Een stroopkoek kostte 1 muntje, een roze koek twee. Mijn vriend vindt ze nog steeds lekker, lekkerder zelfs dan de dingen die ik bak. Dus ik opscheppen dat ik zelf ook wel roze koeken kon bakken. Gelukkig vond ik dit recept van Karin Luiten.

cinnamonrolls op een bakplaat met glazuur, close-up

Cinnamonrolls

21 september 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je deze cinnamonrolls voor het ontbijt of de brunch wil maken, moet je vroeg opstaan: het deeg moet namelijk in totaal drie uur rijzen. Maar je hebt dan ook wel een echte Amerikaans lekkernij. In Amerikaanse hoeveelheden, want met dit recept van Klary Koopmans heb je er genoeg voor een heel weeshuis (30 stuks).

chocoladekoekjes met pecannoten op een bord en witte tafel

Chocoladekoekjes met pecannoten

13 januari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze koekjes zijn een aanrader voor iedereen die van chocola en/of noten houdt. Het leuke aan het maken ervan is dat ze op de bakplaat beginnen als vormeloze hoopjes en na 20 minuten veranderd zijn in prachtige ronde koekjes. De pecannoten erbovenop maken het helemaal af. Dit recept is voor ongeveer 20 koekjes.

Gandos, broodkoekjes met kokos

Gandos (broodkoekjes met kokos)

29 december 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zoete snacks uit de Indische keuken zijn nooit echt mierzoet. Denk maar aan spekkoek, roti kukus of klepon. Lekker, maar niet overweldigend zoet. Dat geldt ook voor deze broodkoekjes uit ‘Boekoe Bangsa’. Daarom zijn deze gandos juist lekkere snacks voor tussendoor voor bij de brunch. Met dit recept kun je er 20 tot 30 maken.

Cake met citroen en amandelen erbovenop

Citroenrolcake met amandelen

24 juni 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik heb de perfecte methode voor het oprollen van een cake nog niet gevonden: voor je het weet scheurt ie en is ie meer plat dan rond. Desondanks smaakte dit exemplaar met citroenlikeur en lemoncurd goddelijk. Dit recept is voldoende voor 12 stukken.