Archief: Taarten

Taart met marsepein en bloemen

Verjaardagstaart met chipolata en marsepein

29 januari 2017 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de zestigste verjaardag van mijn schoonmoeder maakte ik deze vrolijke stapeltaart. Het was al een tijdje geleden dat ik me had uitgeleefd met marsepein, deegrollers en poedersuiker maar ik kon het gelukkig nog steeds! De vulling van luchtige chipolatacrème was echt verrukkelijk. De taart is afgesmeerd met slagroom en bekleed met marsepein, maar fondant kan natuurlijk ook. Gebruik dan geen slagroom om de taart af te smeren maar botercrème, anders smelt de fondant. Dit recept is voor 16 tot 20 stukjes.

Carrot cake

Carrotcake met citroenglazuur

28 april 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik ben gek op worteltaart, en toen ik mijn favoriete springvorm niet kon vinden maakte ik hem maar in deze ringvorm. Gaat natuurlijk ook prima, en het ziet er ook hartstikke gezellig uit. Je kunt de noten in het recept ook weglaten, maar ik vind het altijd wel lekker als worteltaart een bite heeft. Hij is niet te zoet, maar voeg gerust wat extra poedersuiker toe aan het glazuur als je dat lekker vindt! Dit recept is voor een taart voor 8 tot 10 personen.

Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart met cantuccini

4 maart 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Eigenlijk moet je deze kwarktaart maken met limoncello in plaats van citroensap. Maarja, ik ben zwanger en ik was toch echt niet van plan een taart te bakken die ik zelf niet mag opeten! Vandaar deze alcoholvrije oplossing. Maar zonder limoncello is ie ook heel erg lekker en fris. Extra lekker door de bodem van cantucinni, die je trouwens ook zelf kunt maken! Dit recept is voor een taart voor 10 tot 12 personen.

Kersenkruimeltaart met havermout

10 februari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik kan altijd onwijs genieten van een ouderwetse appelkruimeltaart. Maar als je een keer wat anders wilt dan appel, zijn kersen een lekker en zoet alternatief. Ook als ze niet in het seizoen zijn, want je kunt deze taart prima maken met diepvrieskersen. Dit recept is voor ongeveer acht personen.

Koffiecake met hazelnoten

23 januari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart is perfect als je zin hebt in een klein taartje als nagerecht of voor visite! Voor deze cake gebruikte ik in plaats van boter kokosolie, maar je kunt er ook een andere soort olie of gewoon roomboter in doen. Voor een extra hazelnotensmaak kun je ook nog wat gehakte hazelnoten door het cakebeslag doen. Dit recept is voor een klein taart voor 6 tot 8 personen.

Red velvetcake

Red velvettaart met roomkaasglazuur

26 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een rode taart, dat is weer eens wat anders! Ik wilde hem eigenlijk maken volgens het recept van Menno, maar die mislukte omdat mijn oven ineens op de magnetronstand stond. Oeps! Toen nam ik maar het zekere voor het onzekere met een bakmix van Funcakes. Ook lekker! De taart is gevuld en afgesmeerd met roomkaasglazuur, my favourite! Verder is ie gedecoreerd met witte chocoladekrullen en frambozen. Mierzout en delicaat tegelijk! Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

worteltjestaart

Worteltjestaart

19 september 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik heb al veel verschillende worteltaarten gemaakt en deze hoort zeker bij mijn favorieten; lekker smeuïg en zacht maar door de noten heeft ie toch een lekkere bite. Je maakt deze worteltaart met olie in plaats van boter en behalve wortel gaat er ook sinaasappel en banaan in. Lekker fris en fruitig dus! Je kunt de decoratie zo simpel of uitbundig maken als je wil. Maak met fondant of glazuur bijvoorbeeld oranje worteltjes voor op de roomkaas. Je kunt de pistachenootjes ook weglaten. Dit recept is voor 10 personen.

Cheesecake met frambozen en vlierbloesemsiroop

5 augustus 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als het te warm is om de oven aan te zetten, kun je natuurlijk ook gewoon een no-bake cheesecake maken! Met zo’n lekkere koekjesbodem, vers fruit en een lekkere roomkaasvulling. Deze taart is extra lekker door de vlierbloesemsiroop die erdoor zit. Die kun je zelf maken (of laten maken in mijn geval) maar je kunt het ook kopen bij sommige supermarkten of speciaalzaakjes. En als je het niet kunt vinden laat je het gewoon weg, dan smaakt ie nog steeds lekker! Dit recept is voor een taartje voor 8 personen.

Nectarinetaart zonder suiker

12 juni 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je een excuus zoekt om met taart te ontbijten is dit je antwoord. Deze taart bevat geen boter, suiker of witte bloem, maar volkoren speltmeel, kokosolie en ahornsiroop. Hij is lekker zoet en smeuïg door de nectarines en ziet er ook nog eens mooi zomers uit. Het recept komt uit Amber Albarda’s boek ‘Gezond bakken’, alleen heb ik er nog wat amandelschaafsel aan toegevoegd. Deze taart is voor 8 personen.

Strandtaart en -cupcakes

3 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Nooit geweten dat je met het thema strand zoveel kanten op kan! Ik was gevraagd om een taart te maken voor een beachparty, en dat leverde niet alleen taart maar ook 12 vrolijke cupcakes op. De taart is een chocoladebiscuit met een vulling van witte en pure chocola. De cupcakes zijn vanille, met een simpele vanille botercrème. Voor de ananasjes op de cupcakes gebruikte ik de ijsblokvormpjes van de Hema, creatief he? Genoeg voor 20 personen.