Archief: Taarten

Bruidstaartje met bloemen

25 april 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart was bestemd voor een zwangere dame die binnenkort gaat trouwen. Een soort pre-bruidstaart dus. De taart is gevuld met twee lagen chocoladeganache en een laag mokkacrème. De buitenkant bestaat uit een luchtige vanille botercrème, die ik heb aangebracht in een petalmotief (supermakkelijk, echt!). Bovenop een mooi boeketje kunstbloemen met pioenen, ranonkels en rozen. Echte bloemen kunnen ook, maar kijk uit dat ze de taart niet direct raken (kartonnetje ertussen) en dat je de taart gelijk serveert, voordat de bloemen verdorren! Dit taartje is voor ongeveer 6 personen.

Verjaardagstaart meisje

8 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de eerste verjaardag van mijn nichtje Isabella mocht ik de taart maken, met het geboortekaartje als inspiratiebron. Dat werd dus deze mintgroene stapeltaart met roze accenten en pastelkleurige rompertjes, net als op het kaartje. De taart is gevuld met banketbakkersroom, chocola en aardbeienbavarois. Met dit recept maak je een taart van 24 en een van 18 cm, genoeg voor 20 tot 25 personen.

Tarte tatin

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Chocolade-pindakaastaart

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Nou ben ik persoonlijk geen fan van pindakaas, maar man, wat is deze taart lekker. Drie lagen chocoladetaart met daartussen pindakaascrème, en eroverheen een royale laag chocoladeganache. Een overdaad aan chocola, suiker en pindakaas dus. Als je geen drie springvormen van 20 cm hebt, bak je de taartlagen gewoon na elkaar in de oven. Gebruik een keukenweegschaal om de drie porties af te wegen zodat je taartlagen allemaal even dik worden (echt doen hoor!). Dit recept is voor 10 tot 12 stukken.

Roze verjaardagstaart met strik

15 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze feestelijke taart was voor een jarige met een voorliefde voor roze, chocola en schoenen. Dat werd deze tweelaagse taart met strik en een heleboel roze kleurstof. De taarten hebben verschillende smaken en vullingen en ik vond het leuk om hem niet helemaal met fondant te decoreren dus voor de onderkant gebruikte ik botercrème. Deze taart is voor ongeveer 30 personen.

Chocoladetaart met slagroom en frambozen

13 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart is ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch indruk wilt maken op je gasten. De basis is een wolkencake van Dr. Oetker, gevuld met slagroom en versierd met chocoladeganache en frambozen. Je kunt ook kiezen voor een vulling van slagroom met kersen, dan wordt het een soort Schwarzwalder kirschtorte, ook lekker! Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Appelgalettes met amandelen

14 september 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dit zijn kleine appelgebakjes die er ook na een uitgebreid diner altijd nog wel in gaan. Rutger maakt het bladerdeeg zelf, ik heb gewoon plakjes diepvriesbladerdeeg gebruikt. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, eventueel met poedersuiker of slagroom. Dit recept is voor 10 stuks.

Chocoladetaart met bosvruchtenbavarois

17 augustus 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor mijn eigen verjaardag vind ik het altijd leuk om een beetje uit te pakken. En het leuke is: hoewel deze taart er heel ingewikkeld en decadent uitziet, is ie heel makkelijk om te maken! Ik zal binnenkort een howto toevoegen van de decoratie van botercrème want het is echt een leuke methode. Deze taart is voor 8 tot 10 personen.

Pruimengebak

20 juli 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zoals dat vaak gaat als ik op zoek ben naar bakinspiratie, kwam ik op Pinterest een foto van een mooie taart tegen. Het bijbehorende recept was alleen in het Slowaaks ofzo, dus heeft Google het voor mij vertaald. Het resultaat was niet helemaal niet onaardig. Hier dus het recept, gewoon in het Nederlands, en met een eigen twist.