Archief: Taarten

Pistachetaart met citroencreme en frambozen

Stapeltaart met citroen, pistachenoten en frambozen

11 augustus 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart uit het Delicious. bakboek is echt een droom. Een luchtig biscuit met de heerlijke smaak van pistache, gevuld met een luchtige citroencrème. De frambozen er bovenop vond ik er zelf wel goed bij passen. Die kun je ook in de vulling verwerken. Met de hoeveelheden uit dit recept kun je een taart van 18 en een van 12 cm bakken.

Pecantaart met chocola

Pecantaart met chocola

13 juli 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dat hebben die gasten van de Hummingbird Bakery goed bedacht, deze taart met pecannoten en chocola. Als je geen golden syrup kunt vinden kun je ook gewone schenkstroop gebruiken. Deze taart doet het goed als nagerecht bij een niet al te zware maaltijd. Serveer er eventueel een bolletje roomijs bij.

Frambozentaart met pistachenootjes

Frambozentaart met heerlijke spijsvulling

1 juni 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Onder deze onweerstaanbare frambozen bevindt zich een nog veel onweerstaanbaardere vulling van pistachenoten, amandelen en citroen. De perfecte combinatie! Je kunt het beste een vlaaivorm met losse bodem gebruiken, ondervond ik bij het maken.

amarettotaart met bodem van amarettini, en slagroom bovenop

Amarettotaart

18 mei 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Alles aan deze taart ademt Italië. De bodem van knapperige amarettini en de vulling met koffie en amaretto-likeur maken van deze taart een heerlijk en feestelijk nagerecht. Afgemaakt met ongezoete slagroom, chocola en geroosterde amandelen een taart waar niemand nee tegen kan zeggen, maar door de alcohol wel voor 18+ natuurlijk! Dit recept is gebaseerd op een recept uit Delicious en is genoeg voor 8 personen.

Koffie-walnotentaart

Koffie-walnotentaart

9 mei 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik lust geen koffie, maar voor deze koffie-walnotentaart mag je me ’s nachts wakker maken! Door de palmsuiker is ie minder ongezond dan gewone taart. Gewoon lekker van genieten dus! Dit recept is voor ongeveer 8 personen.

Mangotaart met citroengras en kokos

Mangotaart met sereh en kokos

8 april 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op de bazar in Beverwijk kun je heerlijke mango’s kopen voor weinig geld. Lekker om zo te eten, maar natuurlijk ook om mee te bakken. Een goed excuus om een lekker recept uit het Delicious bakboek mee uit te proberen. De subtiele combinatie met kokos in het deeg en citroengras in de vulling maken dit een goddelijke taart. Je kunt hem in een rechthoekige bakvorm maken, maar een ronde springvorm gaat ook prima.

M&M-taart met een heleboel M&M's en kitkats

M&M-taart

6 februari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart is de natte droom van elke chocoholic! Een luchtige chocoladecake, gevuld met chocoladeganache en bedekt met M&M’s en kitkatrepen. Het lintje eromheen bleek niet overbodig, want bij het aansnijden vielen de kitkats prompt van de zijkant af. De volgende keer toch maar gesmolten chocolade of glazuur erop smeren dan. Maar voor de collega’s voor wie deze taart een traktatie was maakte dat allemaal niet uit.

Mangokwarktaart met vers fruit

Mangokwarktaart

5 februari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een kwarktaart met de wow-factor, dat zie je niet zo vaak! En de inhoud is net zo lekker. Ik heb het oorspronkelijke recept wat vereenvoudigd. De bodem bestaat uit zelfgebakken cake maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare cake nemen of zelf een kruimelbodem maken.

Vierlagentaart met rozentoefjes

Vierkleurentaart met meringuebotercrème

4 februari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op internet en in kookbladen zag ik steeds foto’s van taarten met allemaal verschillende gekleurde lagen. Nou ben ik niet bang voor een beetje kleurstof, dus ik ging vol goede moed aan de slag voor deze mooie verjaardagstaart. En op zich is het doodsimpel, alleen heb ik maar 1 bakvorm van 20 cm, wat best weinig is als je vier lagen apart van elkaar moet bakken… Maar het is gelukt, en ook de jarige was er erg blij mee!

Banoffee pie zoals het hoort

Banoffee pie

3 februari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dit is zo’n taart waar zoveel lovende verhalen over rond gaan dat ik hem wel een keer moest uitproberen. En hij maakt zijn reputatie meer dan waar! De combinatie van dulce de leche, banaan, slagroom en chocola is echt heerlijk. En afgezien van de dulce de leche die je drie uur moet koken is het maken ervan een fluitje van een cent.