Archief: Toetjes

Pavlova met sinaasappel en frambozen

14 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Pavlova is niet alleen lekker met slagroom en aardbeien, maar ook met yoghurt en citrusvruchten, ontdekte ik laatst! Een heerlijk nagerecht, fris, luchtig en niet al te machtig. Je kunt natuurlijk variĆ«ren met de topping. Ik vind deze combinatie erg lekker. Dit recept is voor 6 tot 8 personen (maar wij aten hem met z’n viertjes, sst!).

Spiezen met fruit, marshmellow en brownie

Spiezen met zomerfruit en brownie

28 juni 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

De zomer is het seizoen om jezelf te verwennen met lekker zoet zomerfruit. Rijg wat aardbeien en bessen aan een stokje en je hebt een lekker en gezond toetje. Met een stukje brownie en een marsmellow eraan zijn ze ook superleuk om te trakteren, of als afsluiting van een lange dag Ramadan. Zomaar wat ideetjes :-). Ze zijn zo klaar en je hebt er weinig voor nodig, behalve wat geduld om ze niet gelijk op te eten! Dit recept is voor 10 spiezen.

Kersencrumble met appel

15 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Toetjes uit de oven zijn altijd goed! En iedereen houdt van crumble. Deze is extra lekker door de havermout (echt!) en supersimpel, er komt geen mixer aan te pas. Het recept is van Rutger, maar ik heb de hoeveelheden aangepast naar twee personen. Twee personen die erg van toetjes houden ;-). Ook lekker erbij: een bolletje (kaneel)ijs en slagroom.

Citroencharlotte met frambozen

8 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een feestelijke charlotte doet het altijd goed als nagerecht. Deze charlotte op basis van citroenkwarktaart met verse frambozen is lekker fris en ook nog eens heel makkelijk te maken!

Mangopudding met kokos

20 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik maakte eigenlijk nooit zelf pudding; altijd zo’n gedoe om de pudding er heelhuids uit te krijgen. Vooruit, en omdat mijn vriend de griesmeelpudding van Mona gewoon veel te lekker vindt. Maar laatst kwam ik hele handige puddingvormpjes tegen met dekseltjes erbovenop, zodat de vormpjes makkelijk loslaten. Ik maakte er deze mangopuddinkjes mee, lekker na een Aziatische maaltijd. Ik garneerde ze met gecondenseerde melk (zo uit het blikje) en een beetje kokos, maar je kunt er ook wat limoenrasp over strooien. Dit recept is voor 4 personen.

Valentijnstoetjes met aardbei

25 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Liefde zit in kleine dingen. Zoals een toetje om je lief mee te verrassen op Valentijnsdag, of juist op een hele gewone dag. Voor de bodem gebruikte ik kant-en-klare chocoladecake maar je kunt je natuurlijk ook uitsloven met zelfgemaakte cake. Maak ze een paar uur van tevoren zodat de toetjes goed kunnen opstijven in de koelkast. Dit recept is voor twee stuks; eentje voor jou en eentje voor je geliefde.

Citroentoetje met meringue

10 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik hou van toetjes in een potje! Een klein feestje, helemaal voor jezelf. Deze bestaat uit drie laagjes: cake, zelfgemaakte lemon curd en meringue. Voor een light versie kun je ook kiezen voor eierkoek in plaats van cake en yoghurt of kwark in plaats van meringue. Maar ik vind dat je jezelf af en toe best mag verwennen met een lekker toetje. Dit recept is voor twee personen.

Aardbeientiramisu met meringue

28 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Eerlijk gezegd ben ik niet zo gek op ‘gewone’ tiramisu. Maar voor deze frisse variant van Rutger met aardbeien, mascarpone en meringue mag je me beslist ’s nachts wakker maken. Een feestelijk dessert dat ook geschikt is voor Kerst, al zijn de aardbeien dan natuurlijk niet zo lekker als in de zomer. Als je door kookstress geen tijd hebt om zelf lange vingers te bakken kun je die natuurlijk ook gewoon kopen. En de meringues kun je natuurlijk ook zelf bakken. Dit recept is voor 6 tot 8 personen.

Bananensoezen

24 oktober 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit