Archief: Toetjes

Appelcrumble in ovenschaal

Crumble met appel, bessen en muesli

19 januari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Crumble is het warm het allerlekkerst: als de vulling nog een beetje borrelt en de geur van versgebakken fruit en kruimeldeeg nog in de keuken hangt. En het leuke is dat je er van alles in kwijt kunt. Deze crumble heeft een echt winters karakter door de noten en de muesli. Door de bosbessen krijgen de appels een mooie rode kleur.

Frambozenmousse met slagroom en meringue in een wijnglas

Frambozenmousse met meringue

17 november 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

De inspiratie voor dit toetje kreeg ik van een foto op Pinterest. Er stond alleen geen recept bij, dus moest ik zelf wat verzinnen! Het werd deze zachte frambozenmousse met een laagje slagroom en bovenop een heerlijk knapperige meringue. Je kunt natuurlijk varieren met ander fruit, zoals aardbeien of bramen.

Espressokopje met chocoladecakeje, chocoladesaus en slagroom

Chocolade puddingcakejes

10 november 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

In het nieuwe kookboek van Nanette Booij staan alleen maar lekkere chocoladerecepten. Deze ‘chocolate pudding cakes’ hebben meer weg van cakejes dan van pudding, maar vormen hoe dan ook een lekkere afsluiting van de maaltijd. Als je een espressokopje te klein vindt kun je ook koffiekopjes gebruiken.

Twee glazen aardbeiensmoothie op het balkon

Aardbeiensmoothies

8 juli 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op een zomerse dag gaat er niets boven een lekker koud drankje. Deze aardbeiensmoothies zijn behalve verfrissend ook nog eens caloriearm. En met een blender of staafmixer heb je ze in een handomdraai gemaakt. Zet wel een aardbei op de rand van het glas voor het ultieme zomergevoel! Dit recept is voor 2 grote glazen aardbeiensmoothie.

Pavlova met aardbeien op een glazen schaal

Pavlova met aardbeien

7 juli 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een pavlova als nagerecht kan altijd rekenen op veel oh’s en ah’s, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om te maken! Ik maakte er een met aardbeien, maar je kunt er elke soort rood fruit voor gebruiken die je maar wil. Voor een extra zoete versie kun je er als laatste wat verse passievrucht overheen gieten. Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

Mariabeeldje met aardbeienmousse

Goddelijke aardbeienmousse

22 juni 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze aardbeienmousse kon zelfs de goedkeuring van Maria wegdragen! Hij is dan ook heerlijk luchtig, met verse aardbeien uit de tuin die van zichzelf al lekker zoet zijn. Je kunt deze mousse in principe met elke soort rood fruit maken, maar persoonlijk vind ik aardbeien het allerlekkerst. Dit recept is genoeg voor vier personen.

Flensje met rode bessen en slagroom

Flensjes met rode bessen en slagroom

3 juni 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zomerser kan bijna niet! Ik maakte deze zoete flensjes van een restje pannenkoekenbeslag dat ik wat dunner maakte met wat melk. De dunne flensjes die dat opleverde bedekte ik met flink wat rode bessen. Ik had geen roomijs in huis, maar met verse slagroom werd het net zo lekker

Gebakken kwarkcupcake met rode bessen

Gebakken kwarkcupcakes met rode bessen

1 juni 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een cupcake, maar dan anders. Deze gebakken kwarkcupcakes vormen een frisse afsluiter van een lekkere maaltijd. Bovendien zijn ze makkelijk van tevoren te bereiden. Voor de bodem kun je elke soort koekjes gebruiken die je lekker vindt. Ook met de samenstelling van de kwark en de topping kun je variëren.

Mini-clafoutis met warme kersensaus

28 december 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op tweede kerstdag zou ik het dessert voor 8 personen verzorgen. Het moest makkelijk van tevoren te bereiden zijn, niet te zwaar zijn en er natuurlijk feestelijk uit zien. Het werd deze clafoutis naar het recept uit het kookboekje ’40 recepten voor taart, cake en koekjes’ van de Xenos, maar dan in mini-formaat. Lekker met een bol vanille-ijs en verse slagroom.

Schoteltje met stukje baklava en vorkje op blauwe doek

Baklava

31 oktober 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een hemelse traktatie voor iedere zoetekauw! Baklava komt van oorsprong uit het Turkse Rijk en wordt tegenwoordig in alle landen die daar vroeger toe behoorden verkocht. Nu is het in Griekenland een echte Griekse specialiteit, in Turkije een Turkse…Nouja, wat maakt het ook uit, baklava is vooral lekker en mierzoet.