Vanilla-peach cupcakes

12 versierde cupcakes in vormpjes

Om mijn nieuwe uitstekers te testen, maakte ik deze cupcakes met stukjes perzik en een vleugje vanille. Met 6 kleuren marsepein kon ik aardig variëren met de decoratie maar je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt. Bij mij werden het een soort PIP-cupcakes. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 suiker
  • 2 eieren
  • 2 – 3 eetlepels melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 halve perziken uit blik, in kleine stukjes
  • 3 eetlepels geraspte kokos

Voor de decoratie:

  • 200 gram marsepein in verschillende kleuren
  • 100 gram botercrèmemix van Funcakes
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 200 ml water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur

Bereiden

De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de suiker luchtig en klop het vanille-extract erdoor. Voeg op lage snelheid de eieren toe en geleidelijk het bakmeel. Roer er vervolgens de melk en de perzikstukjes door. Spatel er als laatste de kokos door. Schep het beslag met een ijslepel in de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.

De botercrème:
Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Zet de botercrème klaar in een schaaltje en doe eventueel wat in een spuitzak om er toefjes mee te maken.

De marsepein:
Kneed de marsepein met schone handen soepel en rol uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Draai de marsepein regelmatig om plakken te voorkomen. Rol de marsepein uit tot ongeveer 2 mm dikte en steek er de gewenste vormpjes uit. Bevestig ze met een likje botercrème op de cupcakes. Om vlinders met de vleugels omhoog te maken, zet je ze na het uitsteken eerst op wat dubbelgevouwen aluminiumfolie, zodat ze in de gewenste stand kunnen uitharden. Hier kun je eventueel ook tylose voor gebruiken. Bevestig ze daarna met botercrème op de cupcake.
Bewonder je zelfgemaakte kuntwerkjes en eet smakkie!

Geef je reactie