Wortelcupcakes

Wortelcupcakes bij elkaar, met witte glazuur en een oranje worteltje erop

Wortel is een geweldig ingrediënt voor zoete baksels, al zou je dat misschien niet verwachten. In combinatie met noten krijg je de lekkerste worteltjestaarten en –cupcakes, weet ik nu. De combinatie met noten doet het altijd goed. Dit recept is voor 12 bolle wortelcupcakes, of 16 platte.

 

Ingrediënten

  • 240 gram suiker
  • 240 gram bloem
  • 200 ml. zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Snuf zout
  • 150 gram geraspte wortels
  • 75 gram pecannoten, gehakt

Bereiden

Mix de suiker, bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom. Kluts de eieren en voeg die samen met de olie toe aan de droge ingrediënten. Roer als laatste de geraspte wortels en gehakte noten door het beslag.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en vul ze met het beslag met behulp van een ijslepel. Bak ze 30 tot 35 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze goed gaar zijn, zet ze anders nog even terug in de oven.

Laat de cupcakes eerst in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te worden. Garneer ze vervolgens met eitwitglazuur en marsepeinen worteltjes. Eet smakkie!

Geef je reactie